Välkommen till Tjejbilar

Vi är en fullserviceverkstad för dig med höga krav på kvalitet. I verkstaden servas och repareras bilar av alla märken, nya som gamla. Vi hjälper dig med det mesta på din bil, service, däckbyte, feldiagnostik, avgasrening, besiktnings anmärkningar, reparationer, skadearbeten, köper & säljer.

Du kan antigen lämna din bil hos oss vid Värnhemstorget eller så kommer vi och hämtar den!

Vi hämtar din bil utan kostnad!(gäller ej utanför Malmö , eller vissa erbjudande)

Vi har även en inspektör som kommer på plats for att hjälpa dig vid bilköp när det är dags att byta bil. Våra erfarna och kunniga säljare hjälper dig att hitta rätt bil för just ditt intresse och behov.

 Som kund ska du alltid ha en positiv serviceupplevelse när du har varit hos oss.

 Försäljning

Vi hjälper dig att välja bil oavsett om det är ny eller begagnad. Vi har alltid ett antal intressanta bilar i lager och vi tar hand om ditt köp från första steget till leverans.

Genom oss gör du en trygg och bra affär.

 

 

BMW och 3-serie Gran Turismo 2013

BMW 3-serie Gran Turismo - som gör sin offentliga debut på 2013 Geneva Motor Show - är ett nytt tillskott på 3-serien. Det är en mer praktisk kombi version, ungefär samma form som den 5-serie Gran Turismo.

BMW 3-serie GT är en större bil än 3-serie Touring. Exakt två decimeter längre från front till akter, alltså exakt 482,4 centimeter lång, samt elva centimeter längre avstånd mellan hjulaxlarna (totalt 2,92 meter). Dessutom är 3-serie GT 8,1 centimeter högre än sitt kombisyskon (1,51 meter totalt). Den större storleken, främst tack vare det ökade axelavståndet, gör kupéutrymmet rymligare. Exempelvis är benutrymmet i baksätet hela sju centimeter längre än vad det är i 3-serie Sedan och Touring.

Viktbalansen är optimerad till 50 procent fram och 50 procent bak.

Under den långa, sluttande huven bjuder BMW på fem olika motoralternativ till en början. Tre av dem matas med bensin, de två övriga med diesel. Alla försedda med BMW:s TwinPower Turbo-teknik. Effektuttagen ligger på mellan 143 och 306 hästkrafter. Någon M3 GT lär vi nog aldrig få se hur mycket man än önskar det.

Bensinalternativen är 320i, 328i och 335i medan dieselalternativen är 318d och 320d.

Alla driver på bakhjulen med hjälp av en sexväxlad manuell låda som standard. Åttastegad automatlåda finns som tillval. Fyrhjulsdrift, xDrive, nämner BMW ingenting om i dagsläget men vi kan nästan vara helt säkra på att det lanseras så småningom. Oavsett växellådsalternativ är bränslebesparande start/stopp standard, likaså annan EfficientDynamics-teknik så som körinställningen Eco Pro som sägs sänka förbrukningen med upp till 20 procent.

Några prisuppgifter är inte offentliggjorda ännu men vi lär få indikationer på dessa i samband med världspremiären i Genève i mars. Lansering hos BMW-handlarna blir det något senare i år.

Främsta konkurrent till BMW 3-serie Gran Turismo får Audi A5 Sportback anses vara, trots att sistnämnda är decimetern kortare och betydligt lägre.

Serie 3 GT har ett urval av tre bensinmotorer och två dieselmotorer, maskinerna har makten från 143 hk till 306 hk, alla maskiner som använder BMW TwinPower Turbo-teknik. Top variant BMW 335i Gran Turismo har en 6-cylindrig motor, fyra-cylindrig motor medan 328i och 320i varianter stärker Gran Turismo, medan 320d och 318d diesel med Gran Turismo.

Semuga kraft från motorn överförs till bakhjulen via en sexväxlad manuell eller åtta växlad automatisk växellåda, allt girbox förknippad med automatisk start-stopp för att spara bränsle.

BMW: s avancerade fjädring teknik tillämpades också, med mycket användning av lätta komponenter, elektrisk servostyrning som fritt kommer störningsvridmomentet styra, en balanserad 50:50 viktfördelning och en stel lätt kamerahus för god hantering. Med den extra 110 mm Hjulbas 3-serie Gran Turismo har en 17 tums fälgstorlek.

För att maximera bränsleeffektiviteten skulle denna modell använder BMW EfficientDynamics-teknik, med hjälp av en lätt kropp, lite vind tack motståndskraft mot luftridåer, ventilering luft och Aktiv bakspoiler, automatisk start-stopp, bromskraftåtervinning och optimal skift indikator samt använda ECO Pro-läget BMW hävdar att bränsleeffektivitet ökar 20 procent.

Vissa komponenter för att hjälpa bilister levererar även BMW 3-serie Gran Turismo, med full färg heads-up display som visar senaste bilen information med hög upplösning i förarens glas och en Bluetooth-anslutning för mobiltelefoner.

Utvecklad av Magus Five AB   © 2017 Tjejbilar.